Mac and cheese

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg makaróni, vagy penne
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 szerecsendió
  • bors
  • 5 dl tej
  • 30 dkg  sajt (ementáli, vagy cheddar sajt, trappista)
  • 10 dkg bacon (nem kötelező)

Elkészítése:

A tésztát sós vízben megfőzzük.

A bacont apró darabokra vágjuk és megpirítjuk.

Egy nagyobb lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk, majd levesszük a tűzről és majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet.

Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt szerecsendiót, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

Hozzáadjuk a sajtot, majd ha elolvadt belekeverjük a kifőtt tésztát is.

Összekeverjük a sajtokat, majd a baconnel együtt a tésztához keverjük.

Forrón tálaljuk.

Tipp:

Az alap receptet lehet bővíteni sonkával, lilahagymával, gombával, vagy amit a hűtőben találunk.