A legfinomabb túrós csusza recept

Hozzávalók
- 150 g tészta
- 150 g füstölt zsírszalonna
- 175 g tejföl
- 150 g túró
- só
Elkészítés
Egy nagy lábasban sós vizet forralunk, és a tésztát a szokott módon kifőzzük, majd leszűrjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A kisült zsírból egy adagot átteszünk egy másik serpenyőbe, majd forrósítjuk. Hozzáadjuk a leszűrt tésztát, és hagyjuk pirulni anélkül, hogy kevergetnénk.
Amikor a tészta illata megjelenik, egy palacsintaforgató segítségével óvatosan megfordítjuk. A tetejére szórjuk a túrót és a kisütött szalonnadarabokat, majd megöntözzük a tejföllel. Az elkészült ételt tányérra csúsztatjuk, és azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »