A legfinomabb túrós csusza recept
Hozzávalók
- 150 g tészta
- 150 g füstölt zsírszalonna
- 175 g tejföl
- 150 g túró
- só
Elkészítés
Egy nagy lábasban sós vizet forralunk, és a tésztát a szokott módon kifőzzük, majd leszűrjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A kisült zsírból egy adagot átteszünk egy másik serpenyőbe, majd forrósítjuk. Hozzáadjuk a leszűrt tésztát, és hagyjuk pirulni anélkül, hogy kevergetnénk.
Amikor a tészta illata megjelenik, egy palacsintaforgató segítségével óvatosan megfordítjuk. A tetejére szórjuk a túrót és a kisütött szalonnadarabokat, majd megöntözzük a tejföllel. Az elkészült ételt tányérra csúsztatjuk, és azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









