A legfinomabb túrós csusza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

  • 150 g tészta
  • 150 g füstölt zsírszalonna
  • 175 g tejföl
  • 150 g túró

Elkészítés

Egy nagy lábasban sós vizet forralunk, és a tésztát a szokott módon kifőzzük, majd leszűrjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A kisült zsírból egy adagot átteszünk egy másik serpenyőbe, majd forrósítjuk. Hozzáadjuk a leszűrt tésztát, és hagyjuk pirulni anélkül, hogy kevergetnénk.

Amikor a tészta illata megjelenik, egy palacsintaforgató segítségével óvatosan megfordítjuk. A tetejére szórjuk a túrót és a kisütött szalonnadarabokat, majd megöntözzük a tejföllel. Az elkészült ételt tányérra csúsztatjuk, és azonnal tálaljuk.