Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrógaluska meggyszósszal recept

Túrógaluska meggyszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    A galuskához:

    • 25 dkg túró
    • 8 dkg liszt
    • 4 dkg búzadara
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 1 ek cukor, vagy édesítő

    A meggyszószhoz:

    • ½ kg magozott meggy vagy 1 üveg befött
    • 2 ek cukor
    • 1 ek vaj
    • 1 ek keményítő
    • 2 dl főzőtejszín
    • csipet fahéj
    • mentalevél 2-3 db

    Elkészítése:

    A túrót, a lisztet, a búzadarát, a 2 tojás sárgáját, a cukrot és egy csipet sót összekeverünk, majd hűtőbe tesszük addig, amíg a szósz el nem készül. A tojások fehérjét, majd a főzés előtt keverjük bele habbá verve.

    A szószhoz felolvasztjuk a cukrot, majd beletesszük a meggyet.  Megszórjuk fahéjjal, majd addig kevergetjük amíg levet nem enged. 4-5 percig pároljuk, majd a tejszínnel kikevert keményítővel sűrítjük.  Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.

    Kifőzzük a galuskákat. Egy fazékba vizet forralunk, teszünk bele sót és 1-2 evőkanál olajat. A galuskát kivesszük a hűtőből és hozzákeverjük a tojásfehérje habot, majd a lobogó vízbe kanállal beleszaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, főzzük még 1-2 percig, majd leszűrjük.

    Tálaláskor a tányér egyik oldalára a galuska kerül, a másikra pedig a meggyszósz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá