Hozzávalók:
A galuskához:
A meggyszószhoz:
Elkészítése:
A túrót, a lisztet, a búzadarát, a 2 tojás sárgáját, a cukrot és egy csipet sót összekeverünk, majd hűtőbe tesszük addig, amíg a szósz el nem készül. A tojások fehérjét, majd a főzés előtt keverjük bele habbá verve.
A szószhoz felolvasztjuk a cukrot, majd beletesszük a meggyet. Megszórjuk fahéjjal, majd addig kevergetjük amíg levet nem enged. 4-5 percig pároljuk, majd a tejszínnel kikevert keményítővel sűrítjük. Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Kifőzzük a galuskákat. Egy fazékba vizet forralunk, teszünk bele sót és 1-2 evőkanál olajat. A galuskát kivesszük a hűtőből és hozzákeverjük a tojásfehérje habot, majd a lobogó vízbe kanállal beleszaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, főzzük még 1-2 percig, majd leszűrjük.
Tálaláskor a tányér egyik oldalára a galuska kerül, a másikra pedig a meggyszósz.