Túrógaluska meggyszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Túrógaluska meggyszósszal

Hozzávalók:
A galuskához:

  • 25 dkg túró
  • 8 dkg liszt
  • 4 dkg búzadara
  • 2 tojás szétválasztva
  • 1 ek cukor, vagy édesítő

A meggyszószhoz:

  • ½ kg magozott meggy vagy 1 üveg befött
  • 2 ek cukor
  • 1 ek vaj
  • 1 ek keményítő
  • 2 dl főzőtejszín
  • csipet fahéj
  • mentalevél 2-3 db

Elkészítése:

A túrót, a lisztet, a búzadarát, a 2 tojás sárgáját, a cukrot és egy csipet sót összekeverünk, majd hűtőbe tesszük addig, amíg a szósz el nem készül. A tojások fehérjét, majd a főzés előtt keverjük bele habbá verve.

A szószhoz felolvasztjuk a cukrot, majd beletesszük a meggyet.  Megszórjuk fahéjjal, majd addig kevergetjük amíg levet nem enged. 4-5 percig pároljuk, majd a tejszínnel kikevert keményítővel sűrítjük.  Összeforraljuk, majd levesszük a tűzről.

Kifőzzük a galuskákat. Egy fazékba vizet forralunk, teszünk bele sót és 1-2 evőkanál olajat. A galuskát kivesszük a hűtőből és hozzákeverjük a tojásfehérje habot, majd a lobogó vízbe kanállal beleszaggatjuk. Ha feljött a víz tetejére, főzzük még 1-2 percig, majd leszűrjük.

Tálaláskor a tányér egyik oldalára a galuska kerül, a másikra pedig a meggyszósz.