Totus derelye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg burgonya
- 10-12 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- fél csapott evőkanál búzadara
- liszt a szóráshoz
Töltelékhez:
- 12 dkg totu
- 3 dkg vaniliás xilit vagy eritit
- 2-2,5 dkg totu krém extra
- fél citom héja és leve
- 1 dkg búzadara
Morzsához:
- 5 dkg margarin
- 10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a tésztát.
A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk vagy meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
A főtt, kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a búzadarát és a lisztet a burgonyától függően, msszegyúrjuk. Kissé ragacsos tésztát kapunk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 1 cm vastagságúra, kb 5 cm-es csíkokra vágjuk derelyeszaggatóval vagy ha nincs akkor késsel, majd evőkanálnyi halmokat teszünk a tésztára a töltelékből 5 cm távolságban egymástól. Ezután egy ugyanakkora darab tésztacsíkot teszünk erre a tésztacsíkra és a derelyeszaggatóval a halmok között elvágjuk a dupla tésztát, majd a két szélén a lelógó tésztát is levágjuk és kész is a derelye.
Lobogó, sós forró vízben kifőzzük. Ha feljönnek a derelyék a víz tetejére már ki is szedhető.
A margarint forró serpenyőben felolvasztjuk, majd rászórjuk a morzsát és halvány barnára pirítjuk. Ebbe forgatjuk bele a vízből kiszedett és kissé lecsepegtetett derelyéket.
Tipp:
A hozzávalók kb 20 db derelye elkészítéséhez elegendőek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










