Totus derelye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg burgonya
- 10-12 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- fél csapott evőkanál búzadara
- liszt a szóráshoz
Töltelékhez:
- 12 dkg totu
- 3 dkg vaniliás xilit vagy eritit
- 2-2,5 dkg totu krém extra
- fél citom héja és leve
- 1 dkg búzadara
Morzsához:
- 5 dkg margarin
- 10 dkg zsemlemorzsa
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a tésztát.
A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk vagy meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
A főtt, kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a búzadarát és a lisztet a burgonyától függően, msszegyúrjuk. Kissé ragacsos tésztát kapunk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 1 cm vastagságúra, kb 5 cm-es csíkokra vágjuk derelyeszaggatóval vagy ha nincs akkor késsel, majd evőkanálnyi halmokat teszünk a tésztára a töltelékből 5 cm távolságban egymástól. Ezután egy ugyanakkora darab tésztacsíkot teszünk erre a tésztacsíkra és a derelyeszaggatóval a halmok között elvágjuk a dupla tésztát, majd a két szélén a lelógó tésztát is levágjuk és kész is a derelye.
Lobogó, sós forró vízben kifőzzük. Ha feljönnek a derelyék a víz tetejére már ki is szedhető.
A margarint forró serpenyőben felolvasztjuk, majd rászórjuk a morzsát és halvány barnára pirítjuk. Ebbe forgatjuk bele a vízből kiszedett és kissé lecsepegtetett derelyéket.
Tipp:
A hozzávalók kb 20 db derelye elkészítéséhez elegendőek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »