Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött kenyér recept

Töltött kenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg sima liszt
    • 5 dkg élesztő
    • csipet só
    • 1 ek zsír
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • langyos víz
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék ízlés szerint:

    • kolbász
    • paprikás szalámi
    • reszelt trappista és/vagy lapkasajt
    • paprika
    • paradicsom
    • vöröshagyma szeletelve, karikázva

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a sót.  Kis mélyedést készítünk, az élesztőt belemorzsoljuk, hozzátesszük a zsírt, felöntjük egy kevés langyos vízzel, és miután feljött az élesztő, további víz hozzáadásával puha tésztát gyúrunk.

    Letakarva a tésztagombócot, meleg helyen 30 percet pihentetjük, kelesztjük. Ezalatt a töltelékeket előkészítjük, felszeleteljük.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkára téve kb. 1 cm vastagságú téglalap formára nyújtjuk.

    Sorban ráhelyezzük a tölteléket (én még egy kevés reszelt trappistát is tettem rá), és tojással megkenjük a tészta végét, hogy miután szorosan feltekertük, a végén ragadjon össze a tésztaréteg!
    A rúd végeit összenyomjuk, és gondosan a tészta alá hajtjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojással, megszórjuk egy kevés sajttal (csak a díszítés miatt), és további 15 percet pihentetjük.

    Végül előmelegített sütőben 190 fokon szép aranybarnára sütjük (kb. 35-40 perc).

    Miután elkészült, rácsra tesszük, és pihentetjük kb.20 percet, azután szeletelhető!

    Tipp:

    Bacon szalonnát nem ajánlom, mert sok zsiradékot enged, és nagyon nehéz lesz tőle az étel, de gombával, kukoricával, gépsonkával…stb. (amit csak a fantázia és az ízlés nyújt) a töltelék variálható!

    A töltött kenyér kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 245 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 33 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá