Tejszínes-csirkés tészta recept

Hozzávalók:
- 600 g csirkemell (de használhatunk kicsontozott combot is)
- 1 fej vöröshagyma
- 50 g vaj
- 750 ml húsleves
- 1/2 csomag fagyasztott borsó
- 1/2 csomag bébi sárgarépa
- 1 kk kurkuma
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- só ízlés szerint
- zöldségek (ízlés szerint)
- 100 ml főzőtejszín
- 1/2 csomag tészta
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük.
A felszeletelt hagymát a forró vajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst. Felöntjük a húslevessel, hozzáadjuk a meghámozott és felaprított zöldségeket és hagyjuk, hogy minden eggyütt főjön körülbelül 15-20 percig.
Ezután hozzáadjuk a fűszereket: só, kurkuma, bors ízlés szerint és összekeverjük.
Pici liszttel besűrítjük, majd végül felöntjük a tejszínnel és kb 5 perc alatt összeforraljuk.
A kész húsos ragut a tésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »
Gyümölcsös csábítás – 12 frissítő torta, amiből egy szelet sosem elég
Sütni sem mindig kell ahhoz, hogy igazán lenyűgöző desszertet varázsolj az
Tovább olvasom »