Tejszínes-csirkés tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3-4 szelet sült csirkemell filé feldarabolva
- 25 dkg csavart tészta
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- diónyi vaj
- 10 dkg reszelt sajt (fele füstölt)
- 1 csokor petrezselyemzöld és kapor
- 4-5 aszalt paradicsom
- ek olívaolaj
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors
- 15 dkg mirelit zöldségkeverék
Elkészítése:
A tésztát és a zöldségkeveréket enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük ki, majd leszűrjük.
Közben készítsük el a mártást. Serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd rátesszük a vajat, hozzáadjuk az apró kockára vágott lilahagymát, a karikára vágott újhagymát, pici sózzuk és rárakjuk a felaprított aszalt paradicsomot.
Amikor a hagymák már megpuhultak, hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadunk a főtt tészta főző levéből kb 2 dl-t. Kiforraljuk, belerakjuk a sült csirkét, tésztát és a zöldségeket, majd reszelt sajttal meghintjük és az egészet jól átkeverjük.
Aprított petrezselyemmel, sajttal és tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Remekül felhasználható a megmaradt csirkesült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










