Tejszínes-csirkés tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3-4 szelet sült csirkemell filé feldarabolva
- 25 dkg csavart tészta
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- diónyi vaj
- 10 dkg reszelt sajt (fele füstölt)
- 1 csokor petrezselyemzöld és kapor
- 4-5 aszalt paradicsom
- ek olívaolaj
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors
- 15 dkg mirelit zöldségkeverék
Elkészítése:
A tésztát és a zöldségkeveréket enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük ki, majd leszűrjük.
Közben készítsük el a mártást. Serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd rátesszük a vajat, hozzáadjuk az apró kockára vágott lilahagymát, a karikára vágott újhagymát, pici sózzuk és rárakjuk a felaprított aszalt paradicsomot.
Amikor a hagymák már megpuhultak, hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadunk a főtt tészta főző levéből kb 2 dl-t. Kiforraljuk, belerakjuk a sült csirkét, tésztát és a zöldségeket, majd reszelt sajttal meghintjük és az egészet jól átkeverjük.
Aprított petrezselyemmel, sajttal és tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Remekül felhasználható a megmaradt csirkesült.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »