Tejszínes-csirkés tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3-4 szelet sült csirkemell filé feldarabolva
- 25 dkg csavart tészta
- 1 közepes fej lilahagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 dl főzőtejszín
- diónyi vaj
- 10 dkg reszelt sajt (fele füstölt)
- 1 csokor petrezselyemzöld és kapor
- 4-5 aszalt paradicsom
- ek olívaolaj
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors
- 15 dkg mirelit zöldségkeverék
Elkészítése:
A tésztát és a zöldségkeveréket enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük ki, majd leszűrjük.
Közben készítsük el a mártást. Serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd rátesszük a vajat, hozzáadjuk az apró kockára vágott lilahagymát, a karikára vágott újhagymát, pici sózzuk és rárakjuk a felaprított aszalt paradicsomot.
Amikor a hagymák már megpuhultak, hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadunk a főtt tészta főző levéből kb 2 dl-t. Kiforraljuk, belerakjuk a sült csirkét, tésztát és a zöldségeket, majd reszelt sajttal meghintjük és az egészet jól átkeverjük.
Aprított petrezselyemmel, sajttal és tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Remekül felhasználható a megmaradt csirkesült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »