Tejszínes-csirkés tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3-4 szelet sült csirkemell filé feldarabolva
  • 25 dkg csavart tészta
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • diónyi vaj
  • 10 dkg reszelt sajt (fele füstölt)
  • 1 csokor petrezselyemzöld és kapor
  • 4-5 aszalt paradicsom
  • ek olívaolaj
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors
  • 15 dkg mirelit zöldségkeverék

Elkészítése:

A tésztát és a zöldségkeveréket enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük ki, majd leszűrjük.

Közben készítsük el a mártást. Serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd rátesszük a vajat, hozzáadjuk az apró kockára vágott lilahagymát, a karikára vágott újhagymát, pici sózzuk és rárakjuk a felaprított aszalt paradicsomot.

Amikor a hagymák már megpuhultak, hozzáadjuk a tejszínt, ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadunk a főtt tészta főző levéből kb 2 dl-t. Kiforraljuk, belerakjuk a sült csirkét, tésztát és a zöldségeket, majd reszelt sajttal meghintjük és az egészet jól átkeverjük.

Aprított petrezselyemmel, sajttal és tejföllel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Remekül felhasználható a megmaradt csirkesült.