Taiyaki recept

Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 180 ml tej
- 1 evőkanál méz
- 40 g porcukor
- ízlés szerint nutella
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet és adjunk hozzá cukrot, szódabikarbónát. Habverővel egyenletesen keverjük el. Egy külön tálban verjük fel a tojást, majd adjuk hozzá tejet és a mézet és keverjük össze.
Adjuk hozzá a száraz keverékhez a nedves hozzávalókat és keverjük el az egészet.
A sütőformát forrósítsuk fel, majd vékonyan kenjük ki vajjal.
Az elkészült masszából keveset öntsünk a formába, majd rakjunk rá egy kiskanál nutellát. Fedjük le a tölteléket még egy adag tésztával, majd csukjuk be a serpenyőt. Oldalankét alacsony lángon 2-2, 5 perc alatt süssük készre a halakat.
Tipp:
A Taiyaki (tie-YAW-kee) édes és ropogós, hal alakú gofri. Hagyományosan babpasztával készítik. Édesen nuttelával, lekvárral de akár virslivel is megtölthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »