Taiyaki recept
Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 180 ml tej
- 1 evőkanál méz
- 40 g porcukor
- ízlés szerint nutella
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet és adjunk hozzá cukrot, szódabikarbónát. Habverővel egyenletesen keverjük el. Egy külön tálban verjük fel a tojást, majd adjuk hozzá tejet és a mézet és keverjük össze.
Adjuk hozzá a száraz keverékhez a nedves hozzávalókat és keverjük el az egészet.
A sütőformát forrósítsuk fel, majd vékonyan kenjük ki vajjal.
Az elkészült masszából keveset öntsünk a formába, majd rakjunk rá egy kiskanál nutellát. Fedjük le a tölteléket még egy adag tésztával, majd csukjuk be a serpenyőt. Oldalankét alacsony lángon 2-2, 5 perc alatt süssük készre a halakat.
Tipp:
A Taiyaki (tie-YAW-kee) édes és ropogós, hal alakú gofri. Hagyományosan babpasztával készítik. Édesen nuttelával, lekvárral de akár virslivel is megtölthetjük.