Taiyaki recept
Hozzávalók:
- 15 dkg finomliszt
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 180 ml tej
- 1 evőkanál méz
- 40 g porcukor
- ízlés szerint nutella
Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet és adjunk hozzá cukrot, szódabikarbónát. Habverővel egyenletesen keverjük el. Egy külön tálban verjük fel a tojást, majd adjuk hozzá tejet és a mézet és keverjük össze.
Adjuk hozzá a száraz keverékhez a nedves hozzávalókat és keverjük el az egészet.
A sütőformát forrósítsuk fel, majd vékonyan kenjük ki vajjal.
Az elkészült masszából keveset öntsünk a formába, majd rakjunk rá egy kiskanál nutellát. Fedjük le a tölteléket még egy adag tésztával, majd csukjuk be a serpenyőt. Oldalankét alacsony lángon 2-2, 5 perc alatt süssük készre a halakat.
Tipp:
A Taiyaki (tie-YAW-kee) édes és ropogós, hal alakú gofri. Hagyományosan babpasztával készítik. Édesen nuttelával, lekvárral de akár virslivel is megtölthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









