Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szicíliai paradicsomos tészta húsgombóccal recept

Szicíliai paradicsomos tészta húsgombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Húsgolyókhoz:

    • 30 dkg darált sertéshús
    • 1 bő ek rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés petrezselyemzöld
    • frissen őrölt bors

    Raguhoz:

    • 1 nagyobb paradicsom
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 0,5 szál szárzeller
    • 1 gerezd fokhagyma
    • kisebb mag nélküli csili
    • kevés petrezselyemzöld
    • néhány bazsalikomlevél
    • frissen őrölt bors
    • 1 ek olívaolaj
    • 2 dl paradicsomszósz

    Továbbá:

    • 25 dkg száraztészta (tagliatelle, vagy spagetti)
    • reszelt füstölt sajt

    Elkészítése:

    A húsgolyóhoz valókat összekevertem, kicsit pihentettem, majd enyhén olajos kézzel golyókat formáltam a keverékből. Vágódeszkára sorjáztam a főzésig.

    A paradicsomot kicsumáztam, kereszt alakban bevágtam, és nagyobb fazékban, forró vízbe 1 percig bemártottam. A paradicsomot kivettem, meghűtöttem.

    A vizet megsóztam, majd ugyanebben az edényben megfőztem a tésztát is. Miután a paradicsom kicsit hűl, a héja könnyen lehúzható róla.

    Közben újabb edényben vizet forraltam a húsgombócoknak. Mikor a gombócok feljöttek a víz felszínére, még 5 percig főztem őket, majd szűrőbe szedtem, ahol lecsöpögtek. 1 gombócot kettévágtam, megkóstoltam. Ha a rizs puha a gombócban, akkor minden rendben.

    A hámozott paradicsomot apróra daraboltam. A hagymát kis kockákra vágtam, a fokhagymát kés lapjával széttörtem, majd apróra vágtam. Kevés olívaolajon megdinszteltem mindkettőt, és enyhén megsóztam. Az apróra darabolt, hámozott paradicsom is a serpenyőbe kerül. A paradicsomot fakanállal szétnyomkodtam, és felöntöttem paradicsomszósszal.

    A közben apróra vágott bazsalikomot, a petrezselyemzöldet, valamint a felaprított halványító zellert is a raguba tettem. Frissen kevés borsot őröltem rá. Összeforraltam. Néhány kanál elkészült mártást kivettem a tálaláshoz.

    Közben a tésztát, al-dente (fogkemény) állapotra készítettem, majd a vízből kivéve hozzákevertem a paradicsomos raguhoz. Tálaláskor először a tésztával elkevert ragut, utána a húsgombócokat tettem a tányérra, majd ezeket enyhén megöntöztem a félretett raguval.

    Friss paradicsommal, és felaprított zöldfűszerekkel tálaltam. Füstölt sajtot reszeltem a tetejére.

    A szicíliai paradicsomos tészta húsgombóccal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 120 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá