Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás-csirkés tészta recept

Szalonnás-csirkés tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg kolozsvári szalonna
    • 50 dkg csirmell vagy csirkecomb filé
    • 1 csomó újhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 fej lilahagyma
    • 1,5 dl víz
    • 2,5 dl főzőtejszín
    • 15-20 dkg reszelt sajt (lehet benne füstölt is)
    • só, bors, őrölt chili ízlés szerint
    • 25 dkg száraztészta
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.

    A szalonnát és a húst kis kockákra vágjuk.

    A zöldségeket megtisztítjuk. Az újhagymát karikára, a lilahagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

    Egy nagy serpenyőben kipirítjuk a szalonna zsírját, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon először fehéredésig sütjük a húst, majd amíg szép piros nem lesz. Ekkor kiszedjük.

    Ha szükséges öntünk alá némi zsiradékot, majd beletesszük a a lilahagymát, újhagymát és a fokhagymát, majd addig pirítjuk, amíg kissé össze nem esik. Ekkor felöntjük a tejszínnel és a vízzel, majd kevergetve felforraljuk. Közben sóval, borssal és chilivel ízesítjük.

    Amikor a mártás forr, beletesszük a húst és a tésztát, majd az egészet jól elkeverjük és újra felforraljuk.

    Ekkor bőven megszórjuk petrezselyemmel és sajttal, majd összekeverjük és megvárjuk, amíg a sajt el nem olvad. Ha szükséges, akkor utánízesítünk.

    Forrón tálaljuk a kisütött szalonnával és reszelt sajttal.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá