Szalonnás-csirkés tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 50 dkg csirmell vagy csirkecomb filé
- 1 csomó újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej lilahagyma
- 1,5 dl víz
- 2,5 dl főzőtejszín
- 15-20 dkg reszelt sajt (lehet benne füstölt is)
- só, bors, őrölt chili ízlés szerint
- 25 dkg száraztészta
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
A szalonnát és a húst kis kockákra vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk. Az újhagymát karikára, a lilahagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Egy nagy serpenyőben kipirítjuk a szalonna zsírját, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon először fehéredésig sütjük a húst, majd amíg szép piros nem lesz. Ekkor kiszedjük.
Ha szükséges öntünk alá némi zsiradékot, majd beletesszük a a lilahagymát, újhagymát és a fokhagymát, majd addig pirítjuk, amíg kissé össze nem esik. Ekkor felöntjük a tejszínnel és a vízzel, majd kevergetve felforraljuk. Közben sóval, borssal és chilivel ízesítjük.
Amikor a mártás forr, beletesszük a húst és a tésztát, majd az egészet jól elkeverjük és újra felforraljuk.
Ekkor bőven megszórjuk petrezselyemmel és sajttal, majd összekeverjük és megvárjuk, amíg a sajt el nem olvad. Ha szükséges, akkor utánízesítünk.
Forrón tálaljuk a kisütött szalonnával és reszelt sajttal.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »