Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük.
A szalonnát és a húst kis kockákra vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk. Az újhagymát karikára, a lilahagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Egy nagy serpenyőben kipirítjuk a szalonna zsírját, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon először fehéredésig sütjük a húst, majd amíg szép piros nem lesz. Ekkor kiszedjük.
Ha szükséges öntünk alá némi zsiradékot, majd beletesszük a a lilahagymát, újhagymát és a fokhagymát, majd addig pirítjuk, amíg kissé össze nem esik. Ekkor felöntjük a tejszínnel és a vízzel, majd kevergetve felforraljuk. Közben sóval, borssal és chilivel ízesítjük.
Amikor a mártás forr, beletesszük a húst és a tésztát, majd az egészet jól elkeverjük és újra felforraljuk.
Ekkor bőven megszórjuk petrezselyemmel és sajttal, majd összekeverjük és megvárjuk, amíg a sajt el nem olvad. Ha szükséges, akkor utánízesítünk.
Forrón tálaljuk a kisütött szalonnával és reszelt sajttal.