Spenótos-ricottás lasagne recept

Hozzávalók:
Lasagne:
- 50 dkg lasagne tészta
- 50 dkg spenót
- 25 dkg ricotta
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
Besamel:
- 4 dl tej
- 10 dkg margarin
- 5 csapott ek finomliszt
- só ízlés szerint
- 1 csipet fehér bors
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
2 evőkanálnyi olajon megpároljuk a laskára tépkedett spenótot. Apróra zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük.
Amikor megpárolódott, belekeverjük a ricottát.
Közben a margarint felhevítjük, megpirítjuk rajta a lisztet, apránként hozzáadjuk a tejet, simára keverjük a mártást.
Sózzuk-borsozzuk, a végén pedig beletesszük a reszelt sajtot.
Elkezdjük rétegezni. A tepsi alját 2 evőkanál olajjal kikenjük, beleteszünk 4 lap lasange tésztát. A mártás harmadát rásimítjuk, beborítjuk 4 db tésztalappal, rátesszük a spenótos ricotta felét.
A rétegezést még egyszer megismételjük. A felső lasange lapot megkenjük a maradék mártással, és addig sütjük, míg a teteje pirosra sül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »