Spenótos, krémsajtos makaróni recept
Hozzávalók:
- 450 g mirelit spenótpüré
- 250 g makaróni tészta
- 100 g natúr krémsajt
- 4 gerezd fokhagyma
- fél szerecsendió
- fél tk ételízesítő
- 1 mk só
- csipet bors
- 2 tk olívaolaj
Elkészítése:
Az olajat felmelegítem. A fokhagymagerezdeket megtisztítom, majd fokhagymanyomó segítségével az olajra nyomom és 1-2 percig pirítom kis láng felett.
Ezután ráöntöm a spenótot. Addig forralom, míg a felesleges víz elfő róla és egy viszonylag sűrű massza marad vissza.
Fűszerezem sóval, borssal, ételízesítővel, szerecsendióval, majd hozzáadom a krémsajtot, alaposan elkeverem. További 5 perc magasabb lángon való főzés után készen van.
A makarónit bő, sós vízben, nagyjából 8 perc alatt al dante állagúra főzöm, majd leszűröm.
A tésztát a masszához adom és gondosan összekeverem. Melegen, reszelt sajttal gazdagítva tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









