Spenótos, krémsajtos makaróni recept

Hozzávalók:
- 450 g mirelit spenótpüré
- 250 g makaróni tészta
- 100 g natúr krémsajt
- 4 gerezd fokhagyma
- fél szerecsendió
- fél tk ételízesítő
- 1 mk só
- csipet bors
- 2 tk olívaolaj
Elkészítése:
Az olajat felmelegítem. A fokhagymagerezdeket megtisztítom, majd fokhagymanyomó segítségével az olajra nyomom és 1-2 percig pirítom kis láng felett.
Ezután ráöntöm a spenótot. Addig forralom, míg a felesleges víz elfő róla és egy viszonylag sűrű massza marad vissza.
Fűszerezem sóval, borssal, ételízesítővel, szerecsendióval, majd hozzáadom a krémsajtot, alaposan elkeverem. További 5 perc magasabb lángon való főzés után készen van.
A makarónit bő, sós vízben, nagyjából 8 perc alatt al dante állagúra főzöm, majd leszűröm.
A tésztát a masszához adom és gondosan összekeverem. Melegen, reszelt sajttal gazdagítva tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »