Paradicsomos spagetti darált hússal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 500 g spagetti tészta
- 500 g darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 5 dl paradicsomlé
- 5 teáskanál fűszerpaprika
- 2 kávéskanál só
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kk oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom vagy 5-6 levél friss
- bors ízlés szerint
- 2 dl víz (ha a szósz sűrű lenne)
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk egy nagyobb serpenyőben kevés olajon. Miután megpirult a hagyma, a húst is beletesszük a serpenyőbe és fehéredésig sütjük.
A tésztát olajos, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük.
A húsra rátesszük a sót, majd kevergetés után a paprikát is. Amikor már eléggé összekevertük, mehet rá a passzírozott paradicsom is. Ha úgy érezzük, hogy túlságosan sűrű a szósz, akkor tegyünk bele vizet is.
Miután jól összekevertük, préseljük bele a fokhagymát, majd ízlés szerint ízesítsük borssal és tegyük bele az oregánót és bazsalikomot is, majd főzzük készre.
A kifőtt tésztát keverjük bele a húsos mártásba.
Tálaláskor tehetünk rá reszelt sajtot bőven.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.