Paradicsomos spagetti darált hússal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g spagetti tészta
  • 500 g darált sertéshús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 dl paradicsomlé
  • 5 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 kávéskanál só
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kk oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom vagy 5-6 levél friss
  • bors ízlés szerint
  • 2 dl víz (ha a szósz sűrű lenne)
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítése:

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk egy nagyobb serpenyőben kevés olajon. Miután megpirult a hagyma, a húst is beletesszük a serpenyőbe és fehéredésig sütjük.

A tésztát olajos, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük.

A húsra rátesszük a sót, majd kevergetés után a paprikát is. Amikor már eléggé összekevertük, mehet rá a passzírozott paradicsom is. Ha úgy érezzük, hogy túlságosan sűrű a szósz, akkor tegyünk bele vizet is.

Miután jól összekevertük, préseljük bele a fokhagymát, majd ízlés szerint ízesítsük borssal és tegyük bele az oregánót és bazsalikomot is, majd főzzük készre.

A kifőtt tésztát keverjük bele a húsos mártásba.

Tálaláskor tehetünk rá reszelt sajtot bőven.