Gombás, sajtszószos makaróni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag makaróni tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd aprított fokhagyma
- 3 ek zsiradék
- 1 csiperkegomba konzerv
- Pirospaprika
- só
- bors
- kakukkfű
- 20 dkg edami sajt
- 3 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A makarónit sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, és a felaprított fokhagymával együtt egy kevés zsiradékon megdinszteljük, amíg üveges nem lesz. A gombáról leöntjük a levet (ha konzerv gombát használunk), majd kisebb darabokra aprítjuk, és hozzáadjuk a megpuhult hagymákhoz. Ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával és kakukkfűvel fűszerezzük.
Ezután egy kevés vizet öntünk rá, nagyjából 2-3 decilitert, hogy ne legyen túl száraz a szósz. A keveréket egy kis ideig összeforraljuk, hogy az ízek összeérjenek.
Közben lereszeljük a sajtot, és összekeverjük a főzőtejszínnel. Ezt a keveréket a gombás alaphoz öntjük, majd alaposan elkeverjük, hogy a mártás krémes és egyenletes legyen. Miután a szósz és a sajt jól összeforrt, beleforgatjuk a kifőtt és lecsepegtetett tésztát.
Tálalás
Miután a tésztát és a mártást jól elkevertük, elzárjuk a tűzhelyet. Tálaláskor megszórhatjuk az ételt vörös hawaii sóval vagy bármilyen nagy szemű sóval, hogy az ízek intenzívebbé váljanak. Érdemes figyelni arra, hogy a tészta főzővizébe és a mártásba is kerüljön egy minimális mennyiségű só, de a végső sózás így is sokat dobhat az étel ízén.
Ez a krémes gombás makaróni kiváló választás egy gyors, de ízletes vacsorához!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »