Gombás, sajtszószos makaróni recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag makaróni tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd aprított fokhagyma
- 3 ek zsiradék
- 1 csiperkegomba konzerv
- Pirospaprika
- só
- bors
- kakukkfű
- 20 dkg edami sajt
- 3 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A makarónit sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, és a felaprított fokhagymával együtt egy kevés zsiradékon megdinszteljük, amíg üveges nem lesz. A gombáról leöntjük a levet (ha konzerv gombát használunk), majd kisebb darabokra aprítjuk, és hozzáadjuk a megpuhult hagymákhoz. Ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával és kakukkfűvel fűszerezzük.
Ezután egy kevés vizet öntünk rá, nagyjából 2-3 decilitert, hogy ne legyen túl száraz a szósz. A keveréket egy kis ideig összeforraljuk, hogy az ízek összeérjenek.
Közben lereszeljük a sajtot, és összekeverjük a főzőtejszínnel. Ezt a keveréket a gombás alaphoz öntjük, majd alaposan elkeverjük, hogy a mártás krémes és egyenletes legyen. Miután a szósz és a sajt jól összeforrt, beleforgatjuk a kifőtt és lecsepegtetett tésztát.
Tálalás
Miután a tésztát és a mártást jól elkevertük, elzárjuk a tűzhelyet. Tálaláskor megszórhatjuk az ételt vörös hawaii sóval vagy bármilyen nagy szemű sóval, hogy az ízek intenzívebbé váljanak. Érdemes figyelni arra, hogy a tészta főzővizébe és a mártásba is kerüljön egy minimális mennyiségű só, de a végső sózás így is sokat dobhat az étel ízén.
Ez a krémes gombás makaróni kiváló választás egy gyors, de ízletes vacsorához!