Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás, sajtszószos makaróni recept

Gombás, sajtszószos makaróni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag makaróni tészta
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd aprított fokhagyma
    • 3 ek zsiradék
    • 1 csiperkegomba konzerv
    • Pirospaprika
    • bors
    • kakukkfű
    • 20 dkg edami sajt
    • 3 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    A makarónit sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

    Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, és a felaprított fokhagymával együtt egy kevés zsiradékon megdinszteljük, amíg üveges nem lesz. A gombáról leöntjük a levet (ha konzerv gombát használunk), majd kisebb darabokra aprítjuk, és hozzáadjuk a megpuhult hagymákhoz. Ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával és kakukkfűvel fűszerezzük.

    Ezután egy kevés vizet öntünk rá, nagyjából 2-3 decilitert, hogy ne legyen túl száraz a szósz. A keveréket egy kis ideig összeforraljuk, hogy az ízek összeérjenek.

    Közben lereszeljük a sajtot, és összekeverjük a főzőtejszínnel. Ezt a keveréket a gombás alaphoz öntjük, majd alaposan elkeverjük, hogy a mártás krémes és egyenletes legyen. Miután a szósz és a sajt jól összeforrt, beleforgatjuk a kifőtt és lecsepegtetett tésztát.

    Tálalás

    Miután a tésztát és a mártást jól elkevertük, elzárjuk a tűzhelyet. Tálaláskor megszórhatjuk az ételt vörös hawaii sóval vagy bármilyen nagy szemű sóval, hogy az ízek intenzívebbé váljanak. Érdemes figyelni arra, hogy a tészta főzővizébe és a mártásba is kerüljön egy minimális mennyiségű só, de a végső sózás így is sokat dobhat az étel ízén.

    Ez a krémes gombás makaróni kiváló választás egy gyors, de ízletes vacsorához!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá