Gombás, sajtszószos makaróni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag makaróni tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd aprított fokhagyma
  • 3 ek zsiradék
  • 1 csiperkegomba konzerv
  • Pirospaprika
  • bors
  • kakukkfű
  • 20 dkg edami sajt
  • 3 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A makarónit sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, és a felaprított fokhagymával együtt egy kevés zsiradékon megdinszteljük, amíg üveges nem lesz. A gombáról leöntjük a levet (ha konzerv gombát használunk), majd kisebb darabokra aprítjuk, és hozzáadjuk a megpuhult hagymákhoz. Ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával és kakukkfűvel fűszerezzük.

Ezután egy kevés vizet öntünk rá, nagyjából 2-3 decilitert, hogy ne legyen túl száraz a szósz. A keveréket egy kis ideig összeforraljuk, hogy az ízek összeérjenek.

Közben lereszeljük a sajtot, és összekeverjük a főzőtejszínnel. Ezt a keveréket a gombás alaphoz öntjük, majd alaposan elkeverjük, hogy a mártás krémes és egyenletes legyen. Miután a szósz és a sajt jól összeforrt, beleforgatjuk a kifőtt és lecsepegtetett tésztát.

Tálalás

Miután a tésztát és a mártást jól elkevertük, elzárjuk a tűzhelyet. Tálaláskor megszórhatjuk az ételt vörös hawaii sóval vagy bármilyen nagy szemű sóval, hogy az ízek intenzívebbé váljanak. Érdemes figyelni arra, hogy a tészta főzővizébe és a mártásba is kerüljön egy minimális mennyiségű só, de a végső sózás így is sokat dobhat az étel ízén.

Ez a krémes gombás makaróni kiváló választás egy gyors, de ízletes vacsorához!