Sorrentói paradicsomos tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg penne
- só, bors
- 5-6 szem paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 150 ml sűrített paradicsom
- 10 dkg mozzarella
- bazsalikom friss vagy szárított
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd a fazékba visszatéve melegen tartjuk.
A paradicsomot kockára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a feldarabolt mozzarellát, végül pedig a bazsalikomot adjuk hozzá.
A tésztát összekeverjük a paradicsomos-mozzarellás szósszal, kisebb tűzálló tálba tesszük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg megolvad a tetején a sajt. Friss petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »