Sorrentói paradicsomos tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg penne
- só, bors
- 5-6 szem paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 150 ml sűrített paradicsom
- 10 dkg mozzarella
- bazsalikom friss vagy szárított
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd a fazékba visszatéve melegen tartjuk.
A paradicsomot kockára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a feldarabolt mozzarellát, végül pedig a bazsalikomot adjuk hozzá.
A tésztát összekeverjük a paradicsomos-mozzarellás szósszal, kisebb tűzálló tálba tesszük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg megolvad a tetején a sajt. Friss petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »