Sorrentói paradicsomos tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg penne
- só, bors
- 5-6 szem paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 150 ml sűrített paradicsom
- 10 dkg mozzarella
- bazsalikom friss vagy szárított
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd a fazékba visszatéve melegen tartjuk.
A paradicsomot kockára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a feldarabolt mozzarellát, végül pedig a bazsalikomot adjuk hozzá.
A tésztát összekeverjük a paradicsomos-mozzarellás szósszal, kisebb tűzálló tálba tesszük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg megolvad a tetején a sajt. Friss petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









