Sorrentói paradicsomos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne
  • só, bors
  • 5-6 szem paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 150 ml sűrített paradicsom
  • 10 dkg mozzarella
  • bazsalikom friss vagy szárított
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd a fazékba visszatéve melegen tartjuk.

A paradicsomot kockára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a feldarabolt mozzarellát, végül pedig a bazsalikomot adjuk hozzá.

A tésztát összekeverjük a paradicsomos-mozzarellás szósszal, kisebb tűzálló tálba tesszük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg megolvad a tetején a sajt. Friss petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.