Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás,gombás makaróni recept

Sonkás,gombás makaróni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 50 dkg makaróni
    • 40 dkg gomba
    • 10 dkg bacon vagy füstölt szalonna
    • 20 dkg sonka
    • 1 fej vöröshagyma
    • 20 dkg reszelt trappista sajt
    • őrölt fehér bors
    • 3 dl főzőtejszín

    Előkészítés:

    A bacont és a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk,felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk.

    Elkészítés:A tésztát sós vízben kifőzzük,leöblítjük. A bacont kiolvasztjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a sonkát és 4-5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát,sózzuk,borsozzuk,10-15 percig pároljuk. Ráöntjük a főzőtejszínt és 2-3 percig forraljuk.
    A tésztát a gombás-sonkás mártással tálaljuk,a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá