Sonkás,gombás makaróni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg makaróni
  • 40 dkg gomba
  • 10 dkg bacon vagy füstölt szalonna
  • 20 dkg sonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • őrölt fehér bors
  • 3 dl főzőtejszín

Előkészítés:

A bacont és a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk,felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk.

Elkészítés:A tésztát sós vízben kifőzzük,leöblítjük. A bacont kiolvasztjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a sonkát és 4-5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát,sózzuk,borsozzuk,10-15 percig pároljuk. Ráöntjük a főzőtejszínt és 2-3 percig forraljuk.
A tésztát a gombás-sonkás mártással tálaljuk,a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!