Sonkás szalámis szív pizza recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 teáskanál só
Pizzaszósz:
- 15 dkg sűrített paradicsom
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma (kisebb)
- só ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- babérlevél ízlés szerint
- 1 teáskanál cukor
- 3 teáskanál napraforgó olaj
Feltét:
- 10 dkg sonka
- 10 dkg szalámi
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és letakarva hagyjuk kelni 1 órán át.
Amíg megkel a tészta, addig elkészítjük a szószt. A vöröshagymát apróra vágjuk (én leszoktam reszelni) és egy kis edénybe tesszük. A fokhagymát is átnyomjuk fokhagymanyomón és kevés olajon megpároljuk őket. Aztán hozzátesszük a sűrített paradicsomot, ha szükséges, adunk hozzá vizet, pár percig főzzük és belerakjuk a fűszereket. 4-5 percig főzzük és kész is.
Ha megkelt a tészta, akkor elfelezzük és lisztes deszkán szív alakúra nyújtjuk. Késsel kicsit segíthetünk a forma érdekében.
Ha kinyújtottuk a tésztát 1-2 cm vastagra, utána mehet rá egy kis szósz, majd a csíkokra vágott sonka és szalámi (bármilyen felvágottat vagy kukoricát, gombát is tehetünk rá).
Ezután megszórjuk a tetejét sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon szépen megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »