Sonkás szalámis szív pizza recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 teáskanál só
Pizzaszósz:
- 15 dkg sűrített paradicsom
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma (kisebb)
- só ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- babérlevél ízlés szerint
- 1 teáskanál cukor
- 3 teáskanál napraforgó olaj
Feltét:
- 10 dkg sonka
- 10 dkg szalámi
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és letakarva hagyjuk kelni 1 órán át.
Amíg megkel a tészta, addig elkészítjük a szószt. A vöröshagymát apróra vágjuk (én leszoktam reszelni) és egy kis edénybe tesszük. A fokhagymát is átnyomjuk fokhagymanyomón és kevés olajon megpároljuk őket. Aztán hozzátesszük a sűrített paradicsomot, ha szükséges, adunk hozzá vizet, pár percig főzzük és belerakjuk a fűszereket. 4-5 percig főzzük és kész is.
Ha megkelt a tészta, akkor elfelezzük és lisztes deszkán szív alakúra nyújtjuk. Késsel kicsit segíthetünk a forma érdekében.
Ha kinyújtottuk a tésztát 1-2 cm vastagra, utána mehet rá egy kis szósz, majd a csíkokra vágott sonka és szalámi (bármilyen felvágottat vagy kukoricát, gombát is tehetünk rá).
Ezután megszórjuk a tetejét sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon szépen megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »