Sonkás-kukoricás házi pizza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 39*47 cm-es nagy tepsihez:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 25 g élesztő
- 2 dl meleg víz
- 1 ek olívaolaj
- 1 kk só
- 1 kk cukor
Szósz (több adag, légmentesen lezárva, hűtőben tárolva kb 1 hónapig eláll):
- 1 fej vöröshagyma
- 4 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g 18-20 %-os sűrített paradicsom
- oregánó
- bazsalikom
- só
- bors
- cukor
Feltét:
- 1/2 konzerv kukorica
- 25 dkg sonka
- 30 dkg sajt
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk. Mélyedést készítünk a közepébe és belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a víz felét és raszórjuk a cukrot.
Miután az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót és kidagasztjuk a tésztát, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
A szószhoz a hagymát apró kockára vágjuk és forró olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Picit még összesütjük és beletesszük a sűrített paradicsomot, majd pár percig főzzük. Ha kihült a szósz, botmixerrel egyneműsítjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére, majd belerakjuk az olajozott tepsibe. Megkenjük a tésztát a szósszal, majd rárakjuk a feltételét és mehet az előmelegített, 220 fokos sütőbe kb 15 percre.
Amikor szép piros a széle és a sajt, akkor el is készült a pizzánk.