Sonkás-gombás torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg fodros nagykocka tészta
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 3 ek étolaj
- 20 dkg gépsonka (egyben)
- 25 dkg sajt
- 1 kis doboz gombakonzerv
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1-2 dl tej
- 1 db zöldfűszeres tömlős sajt (100 g)
- 1 kk ételízesítő
- 1-2 csipet őrölt bors
- 1-2 csipet őrölt szerecsendió
- 1-2 csipet curry
- 1-2 csipet őrölt köménymag
- 1 ek morzsolt (vagy friss) felaprított petrezselyemzöld
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A tésztát sós vízben 4-5 perc alatt (roppanósra) főzzük, hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük és félretesszük.
A 30cm átmérőjű tortasütő formát kikenjük étolajjal.
A gombát szűrőbe téve lecsepegtetjük és a levében 1 ek lisztet (vagy ízlés szerint étkezési keményítőt) csomómentesre elkeverünk.
A gépsonkát nagylyukú reszelőn lereszeljük.
Az apró kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát, a sonkát, a petrezselyemzöldet, a fűszereket és a reszelt sajt felét, majd felöntjük annyi tejjel, hogy ne legyen száraz és pár perc alatt összefforraéljuk. Miután a sajt teljesen felolvadt, beletesszük a gombalében elkevert habarást, a tejszínt és a tömlős sajtot.
Folytonos keveréssel 1 percet forraljuk, majd ezt a sajtos alapot hozzákeverjük a főtt tésztához, amit végül beleteszünk a sütőformába és elegyengetjük a tetejét. Lenyomkodni nem szükséges.
A tetejére elosztjuk a reszelt sajt másik felét és 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30-35 perc alatt megsütjük. Miután elkészült 2-3 percet pihentetjük, majd lecsatoljuk a sütőforma oldalát és máris szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









