Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás-gombás torta recept

Sonkás-gombás torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg fodros nagykocka tészta
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 3 ek étolaj
    • 20 dkg gépsonka (egyben)
    • 25 dkg sajt
    • 1 kis doboz gombakonzerv
    • 2,5 dl főzőtejszín
    • 1-2 dl tej
    • 1 db zöldfűszeres tömlős sajt (100 g)
    • 1 kk ételízesítő
    • 1-2 csipet őrölt bors
    • 1-2 csipet őrölt szerecsendió
    • 1-2 csipet curry
    • 1-2 csipet őrölt köménymag
    • 1 ek morzsolt (vagy friss) felaprított petrezselyemzöld
    • 1 ek liszt

    Elkészítése:

    A tésztát sós vízben 4-5 perc alatt (roppanósra) főzzük, hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük és félretesszük.

    A 30cm átmérőjű tortasütő formát kikenjük étolajjal.

    A gombát szűrőbe téve lecsepegtetjük és a levében 1 ek lisztet (vagy ízlés szerint étkezési keményítőt) csomómentesre elkeverünk.

    A gépsonkát nagylyukú reszelőn lereszeljük.

    Az apró kockára vágott vöröshagymát és a fokhagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát, a sonkát, a petrezselyemzöldet, a fűszereket és a reszelt sajt felét, majd felöntjük annyi tejjel, hogy ne legyen száraz és pár perc alatt összefforraéljuk. Miután a sajt teljesen felolvadt, beletesszük a gombalében elkevert habarást, a tejszínt és a tömlős sajtot.
    Folytonos keveréssel 1 percet forraljuk, majd ezt a sajtos alapot hozzákeverjük a főtt tésztához, amit végül beleteszünk a sütőformába és elegyengetjük a tetejét. Lenyomkodni nem szükséges.

    A tetejére elosztjuk a reszelt sajt másik felét és 190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30-35 perc alatt megsütjük. Miután elkészült 2-3 percet pihentetjük, majd lecsatoljuk a sütőforma oldalát és máris szeletelhető.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá