Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Songoku pizza recept

Songoku pizza
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 70 dkg finomliszt
    • 20 dkg réteszliszt
    • 10 dkg búzadara
    • 2 langyos dl tej
    • 1 dl langyos víz
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 3 tk só
    • 2 dl olaj

    Szósz:

    • 500 g paszírozott paradicsom
    • 2 teáskanál oregánó
    • 1 teáskanál bazsalikom
    • 1 teáskanál majoranna

    Feltét:

    • 40 dkg reszelt sajt
    • 25 dkg pizzasonka (vagy 16 szelet)
    • 25 dkg gomba
    • 10 dkg kukorica (fagyasztott vagy konzerv)
    • 1 kis pohár tejföl

    Elkészítése:

    A langyos tejhez hozzáadjuk a langyos vizet, a cukrot, az élesztőt és legutoljára az étolajat.

    Összekeverjük a finomlisztet, búzadarát, réteslisztet és a sót, majd az élesztőhöz adjuk.

    Kézzel, vagy géppel alaposan kidagasztjuk, majd a kapott tésztát 4 db 40 dkg-os részre osztjuk. Az így kapott adagokból gombócokat formázunk, majd hagyjuk kelni 30 percet.

    A búzadarától és a rétesliszttől omlós, ropogós lesz!

    Ez alatt a szószt sűrűre főzzük a hozzávalókkal. Ízlés szerint lehet beletenni fokhagymát, gombát is.

    A megkelt gombócokat köralakúra nyújtjuk. A tészta minősége akkor jó, ha könnyedén lehet vele dolgozni és formázni. Pizzasütő formába tesszük (annak híján kerek tortaforma is jó!), majd rátesszük a feltéteke.

    Szósz, sonka, sajt, gomba, kukorica, ízlés szerint tejföl. Más feltétekkel is lehet sütni, ám a jó pizza lelke, hogy a sajt alá kell tenni a húsféléket, sajt fölé pedig minden mást!

    250°C-on előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta alja, illetve széle aranybarna.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá