Songoku pizza

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Songoku pizza

Hozzávalók:
Tészta:

  • 70 dkg finomliszt
  • 20 dkg réteszliszt
  • 10 dkg búzadara
  • 2 langyos dl tej
  • 1 dl langyos víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 3 tk só
  • 2 dl olaj

Szósz:

  • 500 g paszírozott paradicsom
  • 2 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál majoranna

Feltét:

  • 40 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg pizzasonka (vagy 16 szelet)
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg kukorica (fagyasztott vagy konzerv)
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítése:

A langyos tejhez hozzáadjuk a langyos vizet, a cukrot, az élesztőt és legutoljára az étolajat.

Összekeverjük a finomlisztet, búzadarát, réteslisztet és a sót, majd az élesztőhöz adjuk.

Kézzel, vagy géppel alaposan kidagasztjuk, majd a kapott tésztát 4 db 40 dkg-os részre osztjuk. Az így kapott adagokból gombócokat formázunk, majd hagyjuk kelni 30 percet.

A búzadarától és a rétesliszttől omlós, ropogós lesz!

Ez alatt a szószt sűrűre főzzük a hozzávalókkal. Ízlés szerint lehet beletenni fokhagymát, gombát is.

A megkelt gombócokat köralakúra nyújtjuk. A tészta minősége akkor jó, ha könnyedén lehet vele dolgozni és formázni. Pizzasütő formába tesszük (annak híján kerek tortaforma is jó!), majd rátesszük a feltéteke.

Szósz, sonka, sajt, gomba, kukorica, ízlés szerint tejföl. Más feltétekkel is lehet sütni, ám a jó pizza lelke, hogy a sajt alá kell tenni a húsféléket, sajt fölé pedig minden mást!

250°C-on előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta alja, illetve széle aranybarna.

Jó étvágyat!