Hozzávalók:
Tészta:
Szósz:
Feltét:
Elkészítése:
A langyos tejhez hozzáadjuk a langyos vizet, a cukrot, az élesztőt és legutoljára az étolajat.
Összekeverjük a finomlisztet, búzadarát, réteslisztet és a sót, majd az élesztőhöz adjuk.
Kézzel, vagy géppel alaposan kidagasztjuk, majd a kapott tésztát 4 db 40 dkg-os részre osztjuk. Az így kapott adagokból gombócokat formázunk, majd hagyjuk kelni 30 percet.
A búzadarától és a rétesliszttől omlós, ropogós lesz!
Ez alatt a szószt sűrűre főzzük a hozzávalókkal. Ízlés szerint lehet beletenni fokhagymát, gombát is.
A megkelt gombócokat köralakúra nyújtjuk. A tészta minősége akkor jó, ha könnyedén lehet vele dolgozni és formázni. Pizzasütő formába tesszük (annak híján kerek tortaforma is jó!), majd rátesszük a feltéteke.
Szósz, sonka, sajt, gomba, kukorica, ízlés szerint tejföl. Más feltétekkel is lehet sütni, ám a jó pizza lelke, hogy a sajt alá kell tenni a húsféléket, sajt fölé pedig minden mást!
250°C-on előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta alja, illetve széle aranybarna.
Jó étvágyat!