Snickers fánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g búzaliszt
- 50 g darált, sós, pörkölt földimogyoró
- 1/2 tasak sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 200 g tejföl
- 2 evőkanál karamellöntet
- (ízlés szerint porcukor)
A dekorhoz:
- karamellöntet
- olvasztott étcsokoládé
- durvára darabolt pirított földimogyoró
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet, a darált földimogyorót és a sütőport összekeverjük.
A tojást, a karamellöntetet és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, és azzal is simára dolgozzuk.
Apránként beleadagoljuk a lisztet, míg a tészta összeáll. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb 4 mm vékonyra és tetszőleges, 5-6 cm formával kiszurkáljuk.
Bő, forró olajban kisütjük a fánkokat.
A dekorhoz vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, a földimogyorót feldaraboljuk és tetszőlegesen díszítjük a fánkokat.
Célszerű először csokival kezdeni, aztán jöhet rá a karamell, tetejére pedig a mogyoródarabok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









