Snickers fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g búzaliszt
- 50 g darált, sós, pörkölt földimogyoró
- 1/2 tasak sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g tejföl
- 2 evőkanál karamellöntet
- (ízlés szerint porcukor)
A dekorhoz:
- karamellöntet
- olvasztott étcsokoládé
- durvára darabolt pirított földimogyoró
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet, a darált földimogyorót és a sütőport összekeverjük.
A tojást, a karamellöntetet és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, és azzal is simára dolgozzuk.
Apránként beleadagoljuk a lisztet, míg a tészta összeáll. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb 4 mm vékonyra és tetszőleges, 5-6 cm formával kiszurkáljuk.
Bő, forró olajban kisütjük a fánkokat.
A dekorhoz vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, a földimogyorót feldaraboljuk és tetszőlegesen díszítjük a fánkokat.
Célszerű először csokival kezdeni, aztán jöhet rá a karamell, tetejére pedig a mogyoródarabok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »