Sajtos, zöldséges tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg (trappista) sajt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 1 csípős paprika
- 2 paradicsom
- 3 szál zöldhagyma szárastól
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 cs petrezselyemzöld
- só, őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A lisztből és tojásokból tésztát gyúrunk, majd 15 perc pihentetés után kinyújtjuk vékonyra és hosszú metéltre
daraboljuk. Sós, forró vízben kifőzzük, lecsepegtetjük és kihűtjük.
A zöldségeket apróra vágjuk, hozzáadom a lereszelt fokhagymát, az olajat, sót, borsot ízlés szerint és fél órát pihentetjük.
Tálaláskor a zöldséges öntetet elkeverjük a kifőtt tésztával és ráreszeljük a sajtot.
Az étel természetesen száraz tésztával is elkészíthető és akkor nem kall a tészta gyúrással bajlódni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »