Sajtos, zöldséges tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg (trappista) sajt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg liszt
- 1 csípős paprika
- 2 paradicsom
- 3 szál zöldhagyma szárastól
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 1 cs petrezselyemzöld
- só, őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése:
A lisztből és tojásokból tésztát gyúrunk, majd 15 perc pihentetés után kinyújtjuk vékonyra és hosszú metéltre
daraboljuk. Sós, forró vízben kifőzzük, lecsepegtetjük és kihűtjük.
A zöldségeket apróra vágjuk, hozzáadom a lereszelt fokhagymát, az olajat, sót, borsot ízlés szerint és fél órát pihentetjük.
Tálaláskor a zöldséges öntetet elkeverjük a kifőtt tésztával és ráreszeljük a sajtot.
Az étel természetesen száraz tésztával is elkészíthető és akkor nem kall a tészta gyúrással bajlódni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









