Sajtos, zöldséges tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 15 dkg (trappista) sajt
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csípős paprika
  • 2 paradicsom
  • 3 szál zöldhagyma szárastól
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors ízlés szerint

Elkészítése:

A lisztből és tojásokból tésztát gyúrunk, majd 15 perc pihentetés után kinyújtjuk vékonyra és hosszú metéltre
daraboljuk. Sós, forró vízben kifőzzük, lecsepegtetjük és kihűtjük.

A zöldségeket apróra vágjuk, hozzáadom a lereszelt fokhagymát, az olajat, sót, borsot ízlés szerint és fél órát pihentetjük.

Tálaláskor a zöldséges öntetet elkeverjük a kifőtt tésztával és ráreszeljük a sajtot.

Az étel természetesen száraz tésztával is elkészíthető és akkor nem kall a tészta gyúrással bajlódni.