Sajtos-sonkás tészta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg fusilli száraz tészta (más féle is lehet)
- 30 dkg főtt sonka
- 1 ek étolaj
- 1 késhegynyi piros paprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl tejföl
A tetejére:
- 15 dkg reszelt sajt
A hőálló tál kenéséhez:
- 1 tk étolaj
A szóráshoz:
- 2 tk zsemlemorzsa
Elkészítése:
A finomra vágott vöröshagymát az étolajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a paprikát és 1 dl vizet öntünk rá.
Rátesszük a felkockázott sonkát és ezzel főzzük készre, jó puhára.
A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. A sonkás, szaftos raguval elkeverjük.
A tojás sárgákat belekeverjük a tejfölbe, sózzuk, borsozzuk és óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjékkel és a sonkás tésztával.
Étolajjal kent és morzsával behintett sütőformába simítjuk, a tetejét is meglocsoljuk kevés étolajjal.
Letakarjuk alufóliával és 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és kb 10 perc alatt szépen megpirítjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.