Sajtos-sonkás tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg fusilli száraz tészta (más féle is lehet)
- 30 dkg főtt sonka
- 1 ek étolaj
- 1 késhegynyi piros paprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2,5 dl tejföl
A tetejére:
- 15 dkg reszelt sajt
A hőálló tál kenéséhez:
- 1 tk étolaj
A szóráshoz:
- 2 tk zsemlemorzsa
Elkészítése:
A finomra vágott vöröshagymát az étolajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a paprikát és 1 dl vizet öntünk rá.
Rátesszük a felkockázott sonkát és ezzel főzzük készre, jó puhára.
A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. A sonkás, szaftos raguval elkeverjük.
A tojás sárgákat belekeverjük a tejfölbe, sózzuk, borsozzuk és óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjékkel és a sonkás tésztával.
Étolajjal kent és morzsával behintett sütőformába simítjuk, a tetejét is meglocsoljuk kevés étolajjal.
Letakarjuk alufóliával és 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és kb 10 perc alatt szépen megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









