Hozzávalók:
A tetejére:
A hőálló tál kenéséhez:
A szóráshoz:
Elkészítése:
A finomra vágott vöröshagymát az étolajon üvegesre pároljuk, majd rászórjuk a paprikát és 1 dl vizet öntünk rá.
Rátesszük a felkockázott sonkát és ezzel főzzük készre, jó puhára.
A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. A sonkás, szaftos raguval elkeverjük.
A tojás sárgákat belekeverjük a tejfölbe, sózzuk, borsozzuk és óvatosan összeforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjékkel és a sonkás tésztával.
Étolajjal kent és morzsával behintett sütőformába simítjuk, a tetejét is meglocsoljuk kevés étolajjal.
Letakarjuk alufóliával és 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és kb 10 perc alatt szépen megpirítjuk.