Sajtos kolbászos penne recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250 g penne
- 180 g lángolt kolbász (karikázva vagy csíkokra vágva)
- 150 g tejföl (kb. 2/3 része a szószba, 1/3 a tetejére)
- 120 g natúr tömlős sajt
- 1 ek olaj (a kolbászhoz)
- 1 kis fej lilahagyma (opcionális, felkockázva)
- 1 – 2 ek pirított hagyma
- 1 kis csokor friss petrezselyem
Tetejére:
- 100 g trappista sajt (reszelve)
Elkészítése:
A pennét bő, sós, lobogó vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a kolbászt, igény esetén hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát is. Ezután belekanalazzuk a tejföl kb. kétharmadát, hozzáadjuk a tömlős sajtot, és alacsony lángon addig főzzük, amíg a sajt teljesen felolvad, és sűrű, ízes ragut kapunk.
A kifőtt tésztát beleforgatjuk a szószba, majd az egészet hőálló tálba tesszük. A tetejét megszórjuk reszelt trappista sajttal, és előmelegített 200 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranyszínűre nem pirul.
Tálaláskor rákanalazzuk a maradék tejfölt, megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel és pirított hagymával. Frissen az igazi!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










