Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos kolbászos penne recept

Sajtos kolbászos penne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:

    • 250 g penne
    • 180 g lángolt kolbász (karikázva vagy csíkokra vágva)
    • 150 g tejföl (kb. 2/3 része a szószba, 1/3 a tetejére)
    • 120 g natúr tömlős sajt
    • 1 ek olaj (a kolbászhoz)
    • 1 kis fej lilahagyma (opcionális, felkockázva)
    • 1 – 2 ek pirított hagyma
    • 1 kis csokor friss petrezselyem

    Tetejére:

    • 100 g trappista sajt (reszelve)

    Elkészítése:

    A pennét bő, sós, lobogó vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.

    Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a kolbászt, igény esetén hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát is. Ezután belekanalazzuk a tejföl kb. kétharmadát, hozzáadjuk a tömlős sajtot, és alacsony lángon addig főzzük, amíg a sajt teljesen felolvad, és sűrű, ízes ragut kapunk.

    A kifőtt tésztát beleforgatjuk a szószba, majd az egészet hőálló tálba tesszük. A tetejét megszórjuk reszelt trappista sajttal, és előmelegített 200 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranyszínűre nem pirul.

    Tálaláskor rákanalazzuk a maradék tejfölt, megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel és pirított hagymával. Frissen az igazi!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek