Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
A pennét bő, sós, lobogó vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a kolbászt, igény esetén hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát is. Ezután belekanalazzuk a tejföl kb. kétharmadát, hozzáadjuk a tömlős sajtot, és alacsony lángon addig főzzük, amíg a sajt teljesen felolvad, és sűrű, ízes ragut kapunk.
A kifőtt tésztát beleforgatjuk a szószba, majd az egészet hőálló tálba tesszük. A tetejét megszórjuk reszelt trappista sajttal, és előmelegített 200 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranyszínűre nem pirul.
Tálaláskor rákanalazzuk a maradék tejfölt, megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel és pirított hagymával. Frissen az igazi!