Sajtos kolbászos penne

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 250 g penne
  • 180 g lángolt kolbász (karikázva vagy csíkokra vágva)
  • 150 g tejföl (kb. 2/3 része a szószba, 1/3 a tetejére)
  • 120 g natúr tömlős sajt
  • 1 ek olaj (a kolbászhoz)
  • 1 kis fej lilahagyma (opcionális, felkockázva)
  • 1 – 2 ek pirított hagyma
  • 1 kis csokor friss petrezselyem

Tetejére:

  • 100 g trappista sajt (reszelve)

Elkészítése:

A pennét bő, sós, lobogó vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a kolbászt, igény esetén hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát is. Ezután belekanalazzuk a tejföl kb. kétharmadát, hozzáadjuk a tömlős sajtot, és alacsony lángon addig főzzük, amíg a sajt teljesen felolvad, és sűrű, ízes ragut kapunk.

A kifőtt tésztát beleforgatjuk a szószba, majd az egészet hőálló tálba tesszük. A tetejét megszórjuk reszelt trappista sajttal, és előmelegített 200 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt aranyszínűre nem pirul.

Tálaláskor rákanalazzuk a maradék tejfölt, megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel és pirított hagymával. Frissen az igazi!