Sajtos gombával töltött tócsni recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szem közepes méretű burgonya
- 4 szem champion gomba
- 1 kockasajt
- 4 evőkanál tejföl
- 10 dkg rétesliszt
- 5 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl sör/ késhegynyi szódabikarbóna+ 1 dl tej
- só
- bors
- bazsalikom
- olaj
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, felét vékony félkarikára, másik felét finomra vágjuk. A hagymakarikákat kevés olajon üvegesre pirítjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát. Ízlés szerint tehetünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet. Amikor a gomba megpuhult, egy evőkanál lisztet szórunk rá, elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és két evőkanál tejfölt. Összeforraljuk, majd félretesszük.
A meghámozott krumplit lereszeljük, hozzákeverjük a finomra vágott hagymát, a maradék lisztet, sót, borsot, majd beleütjük a tojást és hozzáöntjük a sört (vagy a tejet a szódabikarbónával). Az egészet jól összekeverjük. Egy felmelegített teflonserpenyőben kevés olajat hevítünk, majd közepes lángon megsütjük rajta a vastag palacsintára emlékeztető tócsnit.
A megsült tócsniba beletöltjük a gombás tölteléket, tepsibe tesszük, leöntjük a maradék tejföllel, és 10 percre a sütőbe tesszük. Bazsalikommal díszítve tálaljuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »