Sajtos gombával töltött tócsni recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szem közepes méretű burgonya
- 4 szem champion gomba
- 1 kockasajt
- 4 evőkanál tejföl
- 10 dkg rétesliszt
- 5 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl sör/ késhegynyi szódabikarbóna+ 1 dl tej
- só
- bors
- bazsalikom
- olaj
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, felét vékony félkarikára, másik felét finomra vágjuk. A hagymakarikákat kevés olajon üvegesre pirítjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát. Ízlés szerint tehetünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet. Amikor a gomba megpuhult, egy evőkanál lisztet szórunk rá, elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és két evőkanál tejfölt. Összeforraljuk, majd félretesszük.
A meghámozott krumplit lereszeljük, hozzákeverjük a finomra vágott hagymát, a maradék lisztet, sót, borsot, majd beleütjük a tojást és hozzáöntjük a sört (vagy a tejet a szódabikarbónával). Az egészet jól összekeverjük. Egy felmelegített teflonserpenyőben kevés olajat hevítünk, majd közepes lángon megsütjük rajta a vastag palacsintára emlékeztető tócsnit.
A megsült tócsniba beletöltjük a gombás tölteléket, tepsibe tesszük, leöntjük a maradék tejföllel, és 10 percre a sütőbe tesszük. Bazsalikommal díszítve tálaljuk. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »