Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos gombával töltött tócsni recept

Sajtos gombával töltött tócsni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 szem közepes méretű burgonya
    • 4 szem champion gomba
    • 1 kockasajt
    • 4 evőkanál tejföl
    • 10 dkg rétesliszt
    • 5 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl sör/ késhegynyi szódabikarbóna+ 1 dl tej
    • bors
    • bazsalikom
    • olaj

    Elkészítése:

    A hagymát megpucoljuk, felét vékony félkarikára, másik felét finomra vágjuk. A hagymakarikákat kevés olajon üvegesre pirítjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát. Ízlés szerint tehetünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet. Amikor a gomba megpuhult, egy evőkanál lisztet szórunk rá, elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és két evőkanál tejfölt. Összeforraljuk, majd félretesszük.

    A meghámozott krumplit lereszeljük, hozzákeverjük a finomra vágott hagymát, a maradék lisztet, sót, borsot, majd beleütjük a tojást és hozzáöntjük a sört (vagy a tejet a szódabikarbónával). Az egészet jól összekeverjük. Egy felmelegített teflonserpenyőben kevés olajat hevítünk, majd közepes lángon megsütjük rajta a vastag palacsintára emlékeztető tócsnit.

    A megsült tócsniba beletöltjük a gombás tölteléket, tepsibe tesszük, leöntjük a maradék tejföllel, és 10 percre a sütőbe tesszük. Bazsalikommal díszítve tálaljuk. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek