Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtburger pizza recept

Sajtburger pizza
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 300 g búzaliszt
    • 50 ml étolaj
    • 25 g élesztő
    • 1 teáskanál só
    • 1 teáskanál kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 ml tej
    • 100 ml víz

    A töltelékhez:

    • 14 szelet lapkasajt
    • 300 g sertéshús (darált)
    • 3 csemegeuborka
    • 1 fej vöröshagyma
    • ketchup
    • mustár
    • bors

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot az élesztőt és felfuttatjuk. Hozzákeverjük a tészta többi hozzávalóját, majd jól összegyúrjuk. Kb 40-50 percig langyos helyen kelesztjük.

    Ha megkelt a tészta két részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk mindkettőt. Az egyik tésztalapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

    A tésztára ráteszünk 7 lapkasajtot.

    A darált húst kevés olajon lepirítjuk, megszórjuk sóval és borssal ízlés szerint, majd elosztjuk a sajton egyenletesen. A vöröshagymát kis kockákra vágjuk és a darált húsra pakoljuk, erre jön vékonyan a ketchup és a mustár. A csemegeuborkát vékonyan felkarikázzuk, majd rátesszük.

    A tetejét beborítjuk a többi lapkasajttal.

    A tojást felverjük és a tészta szélét ecsettel bekenjük. A pizzánkat beborítjuk a másik kör alakú lappal és a maradék tojással megkenjük a tetejét.

    Előmelegített sütőben 230 °C-on (légkeveréssel 200 °C-on) 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés közben villával megszurkáljuk, hogy a meleg levegőtől ne púposodjon fel a tészta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá