Sajtburger pizza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 300 g búzaliszt
- 50 ml étolaj
- 25 g élesztő
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 ml tej
- 100 ml víz
A töltelékhez:
- 14 szelet lapkasajt
- 300 g sertéshús (darált)
- 3 csemegeuborka
- 1 fej vöröshagyma
- ketchup
- mustár
- só
- bors
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot az élesztőt és felfuttatjuk. Hozzákeverjük a tészta többi hozzávalóját, majd jól összegyúrjuk. Kb 40-50 percig langyos helyen kelesztjük.
Ha megkelt a tészta két részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk mindkettőt. Az egyik tésztalapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tésztára ráteszünk 7 lapkasajtot.
A darált húst kevés olajon lepirítjuk, megszórjuk sóval és borssal ízlés szerint, majd elosztjuk a sajton egyenletesen. A vöröshagymát kis kockákra vágjuk és a darált húsra pakoljuk, erre jön vékonyan a ketchup és a mustár. A csemegeuborkát vékonyan felkarikázzuk, majd rátesszük.
A tetejét beborítjuk a többi lapkasajttal.
A tojást felverjük és a tészta szélét ecsettel bekenjük. A pizzánkat beborítjuk a másik kör alakú lappal és a maradék tojással megkenjük a tetejét.
Előmelegített sütőben 230 °C-on (légkeveréssel 200 °C-on) 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés közben villával megszurkáljuk, hogy a meleg levegőtől ne púposodjon fel a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









