Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot az élesztőt és felfuttatjuk. Hozzákeverjük a tészta többi hozzávalóját, majd jól összegyúrjuk. Kb 40-50 percig langyos helyen kelesztjük.
Ha megkelt a tészta két részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk mindkettőt. Az egyik tésztalapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tésztára ráteszünk 7 lapkasajtot.
A darált húst kevés olajon lepirítjuk, megszórjuk sóval és borssal ízlés szerint, majd elosztjuk a sajton egyenletesen. A vöröshagymát kis kockákra vágjuk és a darált húsra pakoljuk, erre jön vékonyan a ketchup és a mustár. A csemegeuborkát vékonyan felkarikázzuk, majd rátesszük.
A tetejét beborítjuk a többi lapkasajttal.
A tojást felverjük és a tészta szélét ecsettel bekenjük. A pizzánkat beborítjuk a másik kör alakú lappal és a maradék tojással megkenjük a tetejét.
Előmelegített sütőben 230 °C-on (légkeveréssel 200 °C-on) 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés közben villával megszurkáljuk, hogy a meleg levegőtől ne púposodjon fel a tészta.