Sajtburger pizza

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 300 g búzaliszt
  • 50 ml étolaj
  • 25 g élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 tojás
  • 50 ml tej
  • 100 ml víz

A töltelékhez:

  • 14 szelet lapkasajt
  • 300 g sertéshús (darált)
  • 3 csemegeuborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • ketchup
  • mustár
  • bors

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot az élesztőt és felfuttatjuk. Hozzákeverjük a tészta többi hozzávalóját, majd jól összegyúrjuk. Kb 40-50 percig langyos helyen kelesztjük.

Ha megkelt a tészta két részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk mindkettőt. Az egyik tésztalapot egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A tésztára ráteszünk 7 lapkasajtot.

A darált húst kevés olajon lepirítjuk, megszórjuk sóval és borssal ízlés szerint, majd elosztjuk a sajton egyenletesen. A vöröshagymát kis kockákra vágjuk és a darált húsra pakoljuk, erre jön vékonyan a ketchup és a mustár. A csemegeuborkát vékonyan felkarikázzuk, majd rátesszük.

A tetejét beborítjuk a többi lapkasajttal.

A tojást felverjük és a tészta szélét ecsettel bekenjük. A pizzánkat beborítjuk a másik kör alakú lappal és a maradék tojással megkenjük a tetejét.

Előmelegített sütőben 230 °C-on (légkeveréssel 200 °C-on) 20-22 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés közben villával megszurkáljuk, hogy a meleg levegőtől ne púposodjon fel a tészta.