Rukkolás, darált húsos makaróni recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 500 g sertés darált hús
- fél liter sűrített paradicsom
- 4 fej vöröshagyma
- 1 kk kakukkfű
- 1 kk oregánó
- 1 kk bazsalikom
- ízlés szerint só
- 10 dkg csemege szalonna
- pár darab koktélparadicsom
- ízlés szerint rukkola
- 20 dkg sajt
- 4 szelet feketeerdei sonka
- 1 csomag makaróni
Elkészítése:
A csemegeszalonnát apró kockára vágom és zsírjára sütöm.
A vöröshagymát megpucolom és apróra vágom, majd mehet rá a szalonnára és egy picit fonnyasztom. Hozzáadom a darált húst és megszórom a fűszerekkel. Többször átkeverve fehéredésig sütöm és hozzáöntöm a paradicsomszószt. Kevergetve összeforralom.
Közben sós vízben készre főzöm a makarónit.
Tálalásnál kiszedem a tányérra a makarónit, rá a szószt, majd megszórom a rukkolával és összevágott feketeerdei sonkával és a koktélparadicsommal, végül megszórom a reszelt sajttal.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.