Rongyos lapótya (rongyos lapóka) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 1 csipetnyi só
- 4 evőkanál aludttej
- 2,5 dl langyos víz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A tészta kenéséhez:
- 1 evőkanál sertészsír
A sütéshez:
- 4 dl étolaj
Elkészítése:
A lisztet a sóval, aludttejjel, szódabikarbónával és langyos vízzel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk és legalább fél órára félretesszük pihenni.
Liszttel hintett munkalapra tesszük, kinyújtjuk úgy fél cm vastagra és lekenjük a lágy zsírral. Ezután feltekerjük és 6 darabra vágjuk.
Ezeket a tekercseket elfektetjük és szépen ellapítgatjuk egyenként.
A serpenyőben az étolajat felmelegítjük és egyenként kisütjük. Először fedő alatt, ekkor szépen felhólyagosodik, majd megfordítjuk és fedő nélkül sütjük készre.
Papírtörlőre szedjük.
Tálalhatjuk tetszés szerint, tejföllel, sajttal, fokhagymás tejföllel is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »