Rongyos lapótya (rongyos lapóka) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 1 csipetnyi só
- 4 evőkanál aludttej
- 2,5 dl langyos víz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A tészta kenéséhez:
- 1 evőkanál sertészsír
A sütéshez:
- 4 dl étolaj
Elkészítése:
A lisztet a sóval, aludttejjel, szódabikarbónával és langyos vízzel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk és legalább fél órára félretesszük pihenni.
Liszttel hintett munkalapra tesszük, kinyújtjuk úgy fél cm vastagra és lekenjük a lágy zsírral. Ezután feltekerjük és 6 darabra vágjuk.
Ezeket a tekercseket elfektetjük és szépen ellapítgatjuk egyenként.
A serpenyőben az étolajat felmelegítjük és egyenként kisütjük. Először fedő alatt, ekkor szépen felhólyagosodik, majd megfordítjuk és fedő nélkül sütjük készre.
Papírtörlőre szedjük.
Tálalhatjuk tetszés szerint, tejföllel, sajttal, fokhagymás tejföllel is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »