Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rongyos lapótya (rongyos lapóka) recept

Rongyos lapótya (rongyos lapóka)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1 csipetnyi só
    • 4 evőkanál aludttej
    • 2,5 dl langyos víz
    • 1 teáskanál szódabikarbóna

    A tészta kenéséhez:

    • 1 evőkanál sertészsír

    A sütéshez:

    • 4 dl étolaj

    Elkészítése:

    A lisztet a sóval, aludttejjel, szódabikarbónával és langyos vízzel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk és legalább fél órára félretesszük pihenni.

    Liszttel hintett munkalapra tesszük, kinyújtjuk úgy fél cm vastagra és lekenjük a lágy zsírral. Ezután feltekerjük és 6 darabra vágjuk.

    Ezeket a tekercseket elfektetjük és szépen ellapítgatjuk egyenként.

    A serpenyőben az étolajat felmelegítjük és egyenként kisütjük. Először fedő alatt, ekkor szépen felhólyagosodik, majd megfordítjuk és fedő nélkül sütjük készre.

    Papírtörlőre szedjük.

    Tálalhatjuk tetszés szerint, tejföllel, sajttal, fokhagymás tejföllel is.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá