Rakott tészta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tészta /penne, más is jó/
- só
- víz
- 50 dkg darált hús
- 1 fej hagyma
- 0,5 dl napraforgó olaj
- fűszerpaprika ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- csipet bazsalikom
- csipet oregáno
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1 db zöldpaprika
- 4 db paradicsom
- 4 dl tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztát lobogó sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.
Serpenyőben, az apróra vágott hagymát megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, majd amikor már fehér a hús, hozzáadom a feldarabolt paprikát, paradicsomot.
Befűszerezem: só, bors, fűszerpaprika , bazsalikom , kakukkfű, oregáno.
Amikor minden puha , tepsiben összerétegezem. Először egy sor tészta, egy sor darált hús , egy sor tészta, a felével.
Erre tejföl felét , majd még egy rétegezés. A végén a maradék tejföllel , valamint a reszelt sajttal zárom a tetejét.
A tepsit 190 fokon, amíg a sajt rápirul sütöm, majd tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »