Rakott tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta /penne, más is jó/
  • víz
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 0,5 dl napraforgó olaj
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • csipet bazsalikom
  • csipet oregáno
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1 db zöldpaprika
  • 4 db paradicsom
  • 4 dl tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A tésztát lobogó sós vízben kifőzöm, majd leszűröm.

Serpenyőben, az apróra vágott hagymát megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst, majd amikor már fehér a hús, hozzáadom a feldarabolt paprikát, paradicsomot.

Befűszerezem: só, bors, fűszerpaprika , bazsalikom , kakukkfű, oregáno.

Amikor minden puha , tepsiben összerétegezem. Először egy sor tészta, egy sor darált hús , egy sor tészta, a felével.

Erre tejföl felét , majd még egy rétegezés. A végén a maradék tejföllel , valamint a reszelt sajttal zárom a tetejét.

A tepsit 190 fokon, amíg a sajt rápirul sütöm, majd tálalom.