Gombapürés penne recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg csiperke gomba
- 2 csík bacon szalonna
- 2 evőkanál olaj
- 1 közepes paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- kakukkfű
- 25 dkg penne
- egy csomag mini mozzarella
Díszítéshez:
- paradicsom
- snidling
Elkészítése:
A pennét sós, lobogó vízben a csomagoláson megadott idő szerint al dente-re főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A hagymát aprítógép segítségével finomra zúzzuk, majd a feldarabolt baconnel együtt serpenyőben lepirítjuk, amíg a szalonna ropogós nem lesz. A megtisztított gombát szintén aprítógépben pépesítjük, és a pirított hagymára öntjük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát, majd az egészet alaposan összefőzzük, hogy az ízek összeérjenek.
A keveréket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, hogy ne legyen túl sűrű a szósz. Az elkészült szószt összeforgatjuk a kifőtt pennével, és egy hőálló tálba öntjük.
A tetejét egyenletesen megszórjuk apróra tépkedett mozzarellával. A tálat betesszük a forró sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és enyhén aranybarna színt kap.
A sütőből kivéve a pennét apróra vágott friss paradicsommal és snidlinggel szórjuk meg.
Ez az egyszerű, ízletes fogás tökéletes választás lehet egy gyors vacsorához!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »