Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombapürés penne recept

Gombapürés penne
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 20 dkg csiperke gomba
    • 2 csík bacon szalonna
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 közepes paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • kakukkfű
    • 25 dkg penne
    • egy csomag mini mozzarella

    Díszítéshez:

    • paradicsom
    • snidling

    Elkészítése:

    A pennét sós, lobogó vízben a csomagoláson megadott idő szerint al dente-re főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    A hagymát aprítógép segítségével finomra zúzzuk, majd a feldarabolt baconnel együtt serpenyőben lepirítjuk, amíg a szalonna ropogós nem lesz. A megtisztított gombát szintén aprítógépben pépesítjük, és a pirított hagymára öntjük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát, majd az egészet alaposan összefőzzük, hogy az ízek összeérjenek.

    A keveréket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, hogy ne legyen túl sűrű a szósz. Az elkészült szószt összeforgatjuk a kifőtt pennével, és egy hőálló tálba öntjük.

    A tetejét egyenletesen megszórjuk apróra tépkedett mozzarellával. A tálat betesszük a forró sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és enyhén aranybarna színt kap.

    A sütőből kivéve a pennét apróra vágott friss paradicsommal és snidlinggel szórjuk meg.

    Ez az egyszerű, ízletes fogás tökéletes választás lehet egy gyors vacsorához!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek