Gombapürés penne

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 2 csík bacon szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 közepes paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • 25 dkg penne
  • egy csomag mini mozzarella

Díszítéshez:

  • paradicsom
  • snidling

Elkészítése:

A pennét sós, lobogó vízben a csomagoláson megadott idő szerint al dente-re főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A hagymát aprítógép segítségével finomra zúzzuk, majd a feldarabolt baconnel együtt serpenyőben lepirítjuk, amíg a szalonna ropogós nem lesz. A megtisztított gombát szintén aprítógépben pépesítjük, és a pirított hagymára öntjük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát, majd az egészet alaposan összefőzzük, hogy az ízek összeérjenek.

A keveréket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, hogy ne legyen túl sűrű a szósz. Az elkészült szószt összeforgatjuk a kifőtt pennével, és egy hőálló tálba öntjük.

A tetejét egyenletesen megszórjuk apróra tépkedett mozzarellával. A tálat betesszük a forró sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és enyhén aranybarna színt kap.

A sütőből kivéve a pennét apróra vágott friss paradicsommal és snidlinggel szórjuk meg.

Ez az egyszerű, ízletes fogás tökéletes választás lehet egy gyors vacsorához!