Hozzávalók:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A pennét sós, lobogó vízben a csomagoláson megadott idő szerint al dente-re főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A hagymát aprítógép segítségével finomra zúzzuk, majd a feldarabolt baconnel együtt serpenyőben lepirítjuk, amíg a szalonna ropogós nem lesz. A megtisztított gombát szintén aprítógépben pépesítjük, és a pirított hagymára öntjük. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát, majd az egészet alaposan összefőzzük, hogy az ízek összeérjenek.
A keveréket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, hogy ne legyen túl sűrű a szósz. Az elkészült szószt összeforgatjuk a kifőtt pennével, és egy hőálló tálba öntjük.
A tetejét egyenletesen megszórjuk apróra tépkedett mozzarellával. A tálat betesszük a forró sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és enyhén aranybarna színt kap.
A sütőből kivéve a pennét apróra vágott friss paradicsommal és snidlinggel szórjuk meg.
Ez az egyszerű, ízletes fogás tökéletes választás lehet egy gyors vacsorához!