Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott makaróni csípős húsgombóccal és koktélparadicsommal recept

Rakott makaróni csípős húsgombóccal és koktélparadicsommal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 szál sütnivaló kolbász
    • 1 csomag makaróni tészta
    • 500 ml passzírozott paradicsom
    • 2 ek friss krémsajt
    • bazsalikom
    • petrezselyem
    • medvehagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 4 szál újhagyma
    • 8-10 koktélparadicsom
    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A vörös és fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra felvágjuk, az újhagymát pedig karikázzuk.

    A kolbászhúst összegyúrjuk (ha nem megy annyira könnyen összedarálhatjuk), majd kis gombócokat formázunk belőle és kevés olajon átsütjük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd felöntjük a paradicsommal. Ha felforrt fűszerezzük sóval, borssal, aki szereti adhat hozzá kevés cukrot. Belekeverjük a krémsajtot és a reszelt sajtot is, végül a felaprított zöld fűszereket is.

    A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd lecsepegtetjük. Egy tepsibe vagy jénaiba öntjük, megszórjuk az újhagymával, rátesszük a koktélparadicsomot (előtte felébe vághatjuk), majd a gombócokat is eloszlatjuk a tésztán, végül a mártást kanalazzuk rá. A tetejére szórhatunk még reszelt sajtot.

    180 fokos sütőben kb 30 perc alatt elkészül. A tészta így nagyon jól átveszi az ízeket, tényleg finomabb, mint máshogyan elkészítve.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá